Release - [depricated] old YouTube Plugin - XBMC 13.0 Frodo/Gotham only

  Thread Rating:
  • 28 Vote(s) - 4.14 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thread Closed
dehve Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: May 2011
Reputation: 0
Post: #2896
Not sure what this diff stuff is. Could someone please translate this into a "find line that says 'this', replace with 'that'" instead? Or explain how to read a diff?
find
Mossy Offline
Fan
Posts: 341
Joined: Oct 2011
Reputation: 29
Post: #2897
This might be easier if you don't want to bother with diffs:

(2013-02-14 13:35)Mossy Wrote:  Quick hack that works for me, replace YouTubePlayer.py with this: https://www.dropbox.com/l/GBKQUmxrRnoOBGFB

Eden plugin zip: https://www.dropbox.com/l/SrdosdpacjeyvDgd
Frodo plugin zip: https://www.dropbox.com/l/axITMmdkQzSpIuDD


Update: ... or you can use rc42's patch below...

People have been asking me for a Donate button, so if you want to buy me a drink > here it is <
find
thebearnecessit Offline
Posting Freak
Posts: 830
Joined: Jan 2012
Reputation: 5
Post: #2898
(2013-02-14 13:35)Mossy Wrote:  Quick hack that works for me, replace YouTubePlayer.py with this: https://www.dropbox.com/l/GBKQUmxrRnoOBGFB

Eden plugin zip: https://www.dropbox.com/l/SrdosdpacjeyvDgd
Frodo plugin zip: https://www.dropbox.com/l/axITMmdkQzSpIuDD


Update: ... or you can use rc42's patch below...

thanks mossy.

for any noobs like that aren't sure which link to use. i used the third link (the frodo link), it has loads of files but i just copied the youtubeplayer.py into my plugin.video.youtube folder. restarted xbmc and it worked.
find
Mossy Offline
Fan
Posts: 341
Joined: Oct 2011
Reputation: 29
Post: #2899
The first link is just YouTubePlayer.py, if you want to download it and copy it into your plugin.video.youtube folder.

The other two links are if you want to install the full plugin with the fix - go to System | Addons | Install from zip and select the downloaded zip file.

People have been asking me for a Donate button, so if you want to buy me a drink > here it is <
find
zackpliskin Offline
Senior Member
Posts: 145
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #2900
Been having problems with the odd YouTube link within XBMC as controlled directly (by keyboard or IR remote) and getting that annoying "Playback failed - couldn't locate video URL" error when forwarding YouTube links via an Android phone.

I'll try the PY file swap in a minute but in the meantime: the odd thing is, not that long along ago the official XBMC Android remote icon would come up when selecting a YouTube link from Plume as an option - I could open it via phone's browser, phone's YouTube app or the third option on the list, "Send to XBMC" with the official XBMC remote app icon next to it. Now that option is gone and I had to install Yatse to get it back. Is there some or other setting within the official XBMC remote app that needs to be changed to allow forwarding links to XBMC? The XBMC version is v12 Frodo stable on a Windows 7 based Revo R3610 HTPC, the phone is running CM7.2 (aka rooted Gingerbread).

How hard can it be I wonder... Wink
(This post was last modified: 2013-02-14 17:11 by zackpliskin.)
find
zackpliskin Offline
Senior Member
Posts: 145
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #2901
Excellent - Yatse now forwards YouTube links to XBMC and more quickly than before, so version 4.4.1b works well for me for now, thanks to those responsible for the fixes. Now the trick is getting official XBMC Android remote to forward links. Or I could just stick with Yatse I guess, never really used it before so it's fair to trial it.
find
Jake bullit Offline
Junior Member
Posts: 21
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
Post: #2902
(2013-02-14 16:38)Mossy Wrote:  The first link is just YouTubePlayer.py, if you want to download it and copy it into your plugin.video.youtube folder.

The other two links are if you want to install the full plugin with the fix - go to System | Addons | Install from zip and select the downloaded zip file.

Getting dependencies not met error, when installing from zipHuh
find
Mossy Offline
Fan
Posts: 341
Joined: Oct 2011
Reputation: 29
Post: #2903
If you're using Eden (XBMC v11) you need to install the zip from the Eden link.

People have been asking me for a Donate button, so if you want to buy me a drink > here it is <
find
nitramneb Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Feb 2013
Reputation: 0
Post: #2904
(2013-02-14 17:10)zackpliskin Wrote:  Been having problems with the odd YouTube link within XBMC as controlled directly (by keyboard or IR remote) and getting that annoying "Playback failed - couldn't locate video URL" error when forwarding YouTube links via an Android phone.

I'll try the PY file swap in a minute but in the meantime: the odd thing is, not that long along ago the official XBMC Android remote icon would come up when selecting a YouTube link from Plume as an option - I could open it via phone's browser, phone's YouTube app or the third option on the list, "Send to XBMC" with the official XBMC remote app icon next to it. Now that option is gone and I had to install Yatse to get it back. Is there some or other setting within the official XBMC remote app that needs to be changed to allow forwarding links to XBMC? The XBMC version is v12 Frodo stable on a Windows 7 based Revo R3610 HTPC, the phone is running CM7.2 (aka rooted Gingerbread).

How hard can it be I wonder... Wink

Yeah I had the same issue with the official remote, I have been using it for ages (over a year) and recently have been having a number of issues with it (including not being able to push video from my phones browser. I noticed a lot of comments in the same vein. I have been trying out Yatse which I love, it's free and has a lot of functionality, you can even re skin it if you want to pay £1.99. It has all the functions of the official XBMC remote but looks a bit nicer and works a bit better. Might be the first app I actually purchase, mainly cause I want them to keep updating Smile.

It will play video on XBMC from a YouTube link on your phone and even has a keyboard which is something needed in the official remote.


Too late Tongue
(This post was last modified: 2013-02-14 17:50 by nitramneb.)
find
Pednick Offline
Member
Posts: 85
Joined: Apr 2011
Reputation: 2
Post: #2905
YouTube feeds still are not getting updated, anyone else?

I DON'T DO CABLE.
find
Jake bullit Offline
Junior Member
Posts: 21
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
Post: #2906
(2013-02-14 17:43)Mossy Wrote:  If you're using Eden (XBMC v11) you need to install the zip from the Eden link.

Working now, thanks dudeBig Grin
find
salvi Offline
Member
Posts: 58
Joined: Aug 2007
Reputation: 0
Post: #2907
(2013-02-14 13:35)Mossy Wrote:  Quick hack that works for me, replace YouTubePlayer.py with this: https://www.dropbox.com/l/GBKQUmxrRnoOBGFB - you can download this and copy it into your plugin.video.youtube folder.

Alternatively you can install one of the following plugins, which is the regular youtube plugin with the fix applied (go to System | Addons | Install from zip and select the downloaded zip file):
Eden plugin zip: https://www.dropbox.com/l/SrdosdpacjeyvDgd
Frodo plugin zip: https://www.dropbox.com/l/axITMmdkQzSpIuDD

I replaced the YouTubePlayer.py file with the one you have provided and it's working perfectly once again on eden, Thank you! Blush
(This post was last modified: 2013-02-14 19:20 by salvi.)
find
_XbmcUser_ Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Feb 2013
Reputation: 0
Post: #2908
Thanks for the fix Smile
find
nasimdejai2000 Offline
Junior Member
Posts: 22
Joined: Nov 2012
Reputation: 0
Post: #2909
Cheers for the YouTube fix.
find
cami Offline
Senior Member
Posts: 116
Joined: Aug 2007
Reputation: 0
Location: Scotland
Post: #2910
Thanks Mossy! Worked perfect. Big Grin
find
Thread Closed