Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
Audio settings during playback possible bug?
#1
Symptoms: Audio option menu pops up but no items are selectable. Black horizontal band is not shown and pressing up / down does nothing. I can't change audio streams or subtitles.

Only happens with audio over HDMI 5.1 when AC3 and DTS capable receiver is selected. Only on reFocus and only in XBMC Live.

I've tried XBMC, same settings, same skin on Windows 7, works fine.
XBMC Live with DTS and AC3 capable receiver deselected, works fine.
XBMC Live with other skins (confluence for example) works fine as expected.

My temporary workaround was to disable DTS and AC3 passthrough but I am really keen of finding the source of this strange behaviour so any help is greatly appreciated.
XBMC Live: i3 530 / GT210 / 2GB / SSD + 2 x Zotac HD01 / 2GB / SSD
unRAID Pro: 6 x 1TB + 2 x 1.5TB + 2 x 2TB + 2 x 500G over GbE
HP Micro Server: SABnzbd+, Sickbeard, Couchpotato, uTorrent, Media Companion, MySQL, MKV Toolnix
Reply
#2
Known bug and should be fixed in the next release
Reply
#3
That's a relief. Thanks! I guess I should have searched better. Is there any other workaround like editing a XML file or something?
XBMC Live: i3 530 / GT210 / 2GB / SSD + 2 x Zotac HD01 / 2GB / SSD
unRAID Pro: 6 x 1TB + 2 x 1.5TB + 2 x 2TB + 2 x 500G over GbE
HP Micro Server: SABnzbd+, Sickbeard, Couchpotato, uTorrent, Media Companion, MySQL, MKV Toolnix
Reply
#4
Yep, in VideoOSDSettings.xml, change line 2 into:

<defaultcontrol>5</defaultcontrol>
Reply
#5
Great stuff! Works perfectly, thanks!
XBMC Live: i3 530 / GT210 / 2GB / SSD + 2 x Zotac HD01 / 2GB / SSD
unRAID Pro: 6 x 1TB + 2 x 1.5TB + 2 x 2TB + 2 x 500G over GbE
HP Micro Server: SABnzbd+, Sickbeard, Couchpotato, uTorrent, Media Companion, MySQL, MKV Toolnix
Reply



Audio settings during playback possible bug?00