Gotham Beta TESTING THREAD

  Thread Rating:
  • 2 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
cucol Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Post: #166
Hi, XBMC is an awesome piece of software, fantastic job guys. Keep it up!!!

I’m on Gotham beta1 on a i5 with 4gb. Everything is working great but i noticed some problems playing rared Movies and TV shows.

I’m using a ftp server with a 1gbit and 100mbps ftth in home, the latency is < 10ms and download speed is above 10 MBps.

If i unrar the movie on the server plays perfect. Downloading the movie rared to the htpc plays perfect too. When playing directly from the server without unpacking the movie stutters or just don’t play.

I’ve tested it on a i7 16gb and a r290x and do the same bug. Even on 200MB TV shows.

I know FTP is not designed for streaming purposes, but works great with unrared files, so i think this can be fixed, right?

Sorry for my English Big Grin
(This post was last modified: 2014-03-13 13:59 by cucol.)
find quote
FernetMenta Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 3,545
Joined: Jul 2010
Reputation: 67
Location: Munich
Post: #167
(2014-03-13 10:24)Saner Wrote:  Refresh rate setting is broken on Beta 1 (also on the nightly)

I try and set my TV to 50HZ and it set to 60HZ, I try to 60HZ and it sets to 50HZ, its all over the place.

Debug log - http://xbmclogs.com/show.php?id=148428
xbmc-xrandr - http://pastie.org/pastes/8913581/text


Video here -

https://www.youtube.com/watch?v=nOfzdLT87Tw

if I set it via cli using something like "xrandr -d 0:0 --output DVI-I-1 --mode 0x281" it works fine.

this should fix it hopefully : https://github.com/xbmc/xbmc/pull/4410
find quote
Saner Offline
Fan
Posts: 319
Joined: Jan 2010
Reputation: 2
Post: #168
Lovely, thank you (once again) Smile I shall wait for it to be pushed and then report back if it still plays up.
find quote
Knoxville144 Offline
Junior Member
Posts: 28
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #169
(2014-03-12 17:18)jjd-uk Wrote:  
(2014-03-12 14:36)Knoxville144 Wrote:  
(2014-03-12 14:15)jjd-uk Wrote:  Well I'd expect the AVR to get nothing while the PC is hibernated but for xbmc to start sending again once it has resumed.

Enable debug logging then do a hibernate and resume cycle to show the problem, follow these instructions for how to do this Log_file/Advanced

Keep an eye on what time things happens as you'll need to check whether the xbmc.log file covers the whole time period, I'm not sure where the hibernate will cause xbmc to finish the current log then start a new one on resume, so you might need the xbmc.old.log file to show the time before hibernate.

Check also whether a crash.log is created.

Ok, i've got the log and also a crash log (date 11-3). What to do with it now?

Ok I get it, use this link:

http://pastebin.com/raw.php?i=QHJih6CB
I'm not one of the dev's so I've had to ask one of the other Team members to take a look, the feedback is we need more information reported in the log, to get this could I ask you to test again with a video file, so the steps we'd like you to take are:

1. Enable debug logging.
2. Close XBMC and then start XBMC (this is to get a clean log with debug on from the start)
3. Play a video file.
4. Hibernate PC.
5. Wait a minute before resuming PC.
6. Once PC has resumed wait a further 1 minute before doing anything else (we think your audio devices are slow in recovering after the resume)
7. Play the same video file as in Step 3.

Ok, here's the new link, This log is exactly made as you asked above here. http://pastebin.com/gM78kH9s
find quote
jjd-uk Offline
Team-Kodi Member
Posts: 3,351
Joined: Oct 2011
Reputation: 63
Post: #170
(2014-03-13 16:12)Knoxville144 Wrote:  Ok, here's the new link, This log is exactly made as you asked above here. http://pastebin.com/gM78kH9s

I take it behaviour is still exactly the same?

I'll get our audio guy to take a look at the log.
find quote
Knoxville144 Offline
Junior Member
Posts: 28
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #171
(2014-03-13 16:27)jjd-uk Wrote:  
(2014-03-13 16:12)Knoxville144 Wrote:  Ok, here's the new link, This log is exactly made as you asked above here. http://pastebin.com/gM78kH9s

I take it behaviour is still exactly the same?

I'll get our audio guy to take a look at the log.

Yep, still no audio. After I press the play button, the movie starts with no sound and then stops playing. Keeping Audio Device Alive "Always".... Problem solved after I closed down XBMC and starts up XBMC again. When XBMC is still open and then let the HTPC go to hibernate and wake up the HTPC the problem above occurs.
(This post was last modified: 2014-03-13 16:36 by Knoxville144.)
find quote
frarev Offline
Member
Posts: 74
Joined: Nov 2013
Reputation: 3
Post: #172
(2014-03-13 16:32)Knoxville144 Wrote:  
(2014-03-13 16:27)jjd-uk Wrote:  
(2014-03-13 16:12)Knoxville144 Wrote:  Ok, here's the new link, This log is exactly made as you asked above here. http://pastebin.com/gM78kH9s

I take it behaviour is still exactly the same?

I'll get our audio guy to take a look at the log.

Yep, still no audio. After I press the play button, the movie starts with no sound and then stops playing. Keeping Audio Device Alive "Always"....

What is the exact purpose of this option ? Because I had this kind of problem and solve it with Never.
find quote
Knoxville144 Offline
Junior Member
Posts: 28
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #173
(2014-03-13 16:35)frarev Wrote:  
(2014-03-13 16:32)Knoxville144 Wrote:  
(2014-03-13 16:27)jjd-uk Wrote:  I take it behaviour is still exactly the same?

I'll get our audio guy to take a look at the log.

Yep, still no audio. After I press the play button, the movie starts with no sound and then stops playing. Keeping Audio Device Alive "Always"....

What is the exact purpose of this option ? Because I had this kind of problem and solve it with Never.

Hi, I tried this too, but still the same problem
find quote
jjd-uk Offline
Team-Kodi Member
Posts: 3,351
Joined: Oct 2011
Reputation: 63
Post: #174
(2014-03-13 16:35)frarev Wrote:  What is the exact purpose of this option ? Because I had this kind of problem and solve it with Never.

Some HDMI devices e.g. older AVR's are slow at reacting upon detecting a new audio stream which can cause the audio at the start of any audio stream to be slightly missed, the keep alive setting ensures a constant stream is sent to the device so it's more likely to react immediately. With Never set the audio engine is suspended after 10 sec if no new activity, and when a time value is set, it will wait for that period to pass with no activity before suspending the audio engine.
find quote
jjd-uk Offline
Team-Kodi Member
Posts: 3,351
Joined: Oct 2011
Reputation: 63
Post: #175
(2014-03-13 16:32)Knoxville144 Wrote:  Yep, still no audio. After I press the play button, the movie starts with no sound and then stops playing. Keeping Audio Device Alive "Always".... Problem solved after I closed down XBMC and starts up XBMC again. When XBMC is still open and then let the HTPC go to hibernate and wake up the HTPC the problem above occurs.

Thanks for the new log, audio guy thinks he may have found something.

We will let you know once we have anything definite and if we can provide a fix for you to test.
find quote
frarev Offline
Member
Posts: 74
Joined: Nov 2013
Reputation: 3
Post: #176
(2014-03-13 16:47)jjd-uk Wrote:  
(2014-03-13 16:35)frarev Wrote:  What is the exact purpose of this option ? Because I had this kind of problem and solve it with Never.

Some HDMI devices e.g. older AVR's are slow at reacting upon detecting a new audio stream which can cause the audio at the start of any audio stream to be slightly missed, the keep alive setting ensures a constant stream is sent to the device so it's more likely to react immediately. With Never set the audio engine is suspended after 10 sec if no new activity, and when a time value is set, it will wait for that period to pass with no activity before suspending the audio engine.

With your very smart explanations I understand why my old denon I always had 2 or 3 seconds of silence before to hear the sound and why my new Yamaha gives the sound immediately.
find quote
jjd-uk Offline
Team-Kodi Member
Posts: 3,351
Joined: Oct 2011
Reputation: 63
Post: #177
(2014-03-13 16:32)Knoxville144 Wrote:  Yep, still no audio. After I press the play button, the movie starts with no sound and then stops playing. Keeping Audio Device Alive "Always".... Problem solved after I closed down XBMC and starts up XBMC again. When XBMC is still open and then let the HTPC go to hibernate and wake up the HTPC the problem above occurs.

Could you try Beta 2 please, contains some fixes that may improve recovery from sleep/hibernate, if no change please repeat previous debug log steps with same video file for consistency.

Beta 2 available at http://mirrors.xbmc.org/releases/win32/
(This post was last modified: 2014-03-15 09:52 by jjd-uk.)
find quote
Knoxville144 Offline
Junior Member
Posts: 28
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #178
(2014-03-15 09:51)jjd-uk Wrote:  
(2014-03-13 16:32)Knoxville144 Wrote:  Yep, still no audio. After I press the play button, the movie starts with no sound and then stops playing. Keeping Audio Device Alive "Always".... Problem solved after I closed down XBMC and starts up XBMC again. When XBMC is still open and then let the HTPC go to hibernate and wake up the HTPC the problem above occurs.

Could you try Beta 2 please, contains some fixes that may improve recovery from sleep/hibernate, if no change please repeat previous debug log steps with same video file for consistency.

Beta 2 available at http://mirrors.xbmc.org/releases/win32/

Good morning,

Thanks for the Beta 2 version. I tried several movies and music files. Problem is solved, Thanks a million!!

Knoxville
find quote
Knoxville144 Offline
Junior Member
Posts: 28
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #179
Hi,

In this beta 2 version all my 24bit music files are shown as 32bit music files. This info is shown in the fullscreen mode for lyrics.

I made a screenshot, in the center/bottom you can see the info is not correct, as my flac files are really 24bit and not 32bit.

http://nl.tinypic.com/r/2i1fbz5/8

Knoxville
find quote
FernetMenta Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 3,545
Joined: Jul 2010
Reputation: 67
Location: Munich
Post: #180
are you saying this did change from beta 1 to beta 2?
find quote
Post Reply