Kodi 17 - ServerWMC crashes after pausing recorded TV

  Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
shieldTV-FUN Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Feb 2017
Reputation: 0
Post: #1
I am a newbie for Kodi. This is my 1st post. I have a fully functioning WMC setup that works with WMC extenders. I have a 2017 Nvidia shieldTV Pro. I have installed ServerWMC installed for front end and backend.

Problem:
Launch ServerWMC android app --> Start Recorded show --> Pause show around 15-30 seconds --> Press Pause againg --> Show will play for around 1-2 minutes and then it will stop and go back to main serverwmc menu.
-- This has same behavior for live TV.

Equipment:
- windows 7 quad core processor 16 gb ram - Gigabit wired connect - runnint ServerWMC backend
- Ceton 6 tuner - Gigabit wired connect - Running Kodi Krypton from playstore.
- NvidiaTV Pro - Gigabit wired connect - running serverWMC front end

Logfile:
https://paste.ubuntu.com/24037634/

Any help would be appreciated thank you

SHIELDTV-FUN.
find quote
krustyreturns Offline
Moderator
Posts: 3,027
Joined: Aug 2012
Reputation: 77
Location: Springfield Heights, CA
Post: #2
Hi, welcome. This problem sounds familiar, the user who reported it not too long ago said the fix had something to with...I actually I can't recall how he fixed it. Have you tried searching this sub-forum?

Just fyi, we usually also need the serverwmc log (see debug tab in serverwmc).

Windows Media Center PVR addon (pvr.wmc) and server backend (ServerWMC)
http://bit.ly/serverwmc
find quote
shieldTV-FUN Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Feb 2017
Reputation: 0
Post: #3
Hello Krusty, Thank you.

I have searched the sub-forum and tried all that I found but didnt help me . I tried changing DVR settings and video settings and setting them back to default and rebooting shieldTV. TV file was king of queens. I will post WMC log file soon as soon as I figure out how too.

Thanks

B.
find quote
shieldTV-FUN Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Feb 2017
Reputation: 0
Post: #4
WMC LOG

https://paste.ubuntu.com/24043776/

Thank you,

B
find quote
krustyreturns Offline
Moderator
Posts: 3,027
Joined: Aug 2012
Reputation: 77
Location: Springfield Heights, CA
Post: #5
Here is the thread. Did you try the solution he found in the second to the last post of the thread?

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=299280

Windows Media Center PVR addon (pvr.wmc) and server backend (ServerWMC)
http://bit.ly/serverwmc
(This post was last modified: 2017-02-22 05:30 by krustyreturns.)
find quote
shieldTV-FUN Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Feb 2017
Reputation: 0
Post: #6
I got out of Kodi --> Went to Android Settings --> Storage & reset --> Network Storage --> Available Network storage that shows my MMPC and other network drives --> I select each one and it prompts me if I want to sign on as guest or registered used so I dont think i have mounted any drives. The above link seems to say if you unmount the drive it solves the problem but I dont think I have one mounted.

Thank you,

B.
find quote
shieldTV-FUN Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Feb 2017
Reputation: 0
Post: #7
When I do mount my WMC PC in android --> Select It I see:

KODI
Total space: 0.89 TB (seems strange this would show up since I mounted WMC PC only)

Recorded TV-Commercials
Total space: 1.3 TB

Recorded TV2
Total Space: 2.4 TB

User
Total Space Calculating

Disconnect
find quote
krustyreturns Offline
Moderator
Posts: 3,027
Joined: Aug 2012
Reputation: 77
Location: Springfield Heights, CA
Post: #8
I guess that's not the problem then (make sure you unmount the drives). Looking at the log file you potsed I see that you have a number of setting changes that should not be set different from their default values. Please set these values back to the default settings (listed below). Then restart serverwmc and see if the problem persists.

UseUrlClientPaths_Kodi: True >>Default: False
RemuxActiveRecordings: False >>Default: True
Debug_RemuxAllRecordings: True >>Default: False

Windows Media Center PVR addon (pvr.wmc) and server backend (ServerWMC)
http://bit.ly/serverwmc
(This post was last modified: 2017-02-22 17:32 by krustyreturns.)
find quote
shieldTV-FUN Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Feb 2017
Reputation: 0
Post: #9
Hey K.
I confirmed:
--> no drives mounted in Android
--> I updated default values per above
--> Restarted ServerWMC backend
--> Restarted ShieldTV

Still Same problem logfiles below
SeverWMC Log
https://paste.ubuntu.com/24049785/

Kodi Log
https://paste.ubuntu.com/24049684/

Thank you,
B.
find quote
krustyreturns Offline
Moderator
Posts: 3,027
Joined: Aug 2012
Reputation: 77
Location: Springfield Heights, CA
Post: #10
According to the log the values have not been changed, see this part of the serverwmc log (its toward the top of the file).

2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo Non-default Config Settings -------------
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo isAutoStart: True >>Default: False
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo StartupMinimized: True >>Default: False
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo IsCloseToSysTray: True >>Default: False
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo ListenPort: 9082 >>Default: 9080
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo UseCredentialsInNetworkPath: True >>Default: False
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo StartWcfService: True >>Default: False
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo UseUrlClientPaths_Kodi: True >>Default: False
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo UseUrlForRemux_MBS: False >>Default: True
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo IsShowingSplashScreen: False >>Default: True
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo Updates_AutoApplyUpdates: True >>Default: False
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo Updates_Channel: Preview >>Default: Stable
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo HideEncryptedChannel: True >>Default: False
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo SortChannelsByNumber: False >>Default: True
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo LiveTVMaxTime: 5 >>Default: 0
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo IsPrimeViewTimeEnabled: True >>Default: False
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo RemuxActiveRecordings: False >>Default: True
2017/02/22 00:00:08.986 EchoStartupInfo Debug_RemuxAllRecordings: True >>Default: False

You need to change the these values in the settings file of serverwmc (config.xml) you can get to this file from the 'debug' tab of serverwmc. Once you get these values changed, to keep the log file cleaner, just start serverwmc try to play a live stream and after it quits post the log file.

Windows Media Center PVR addon (pvr.wmc) and server backend (ServerWMC)
http://bit.ly/serverwmc
find quote
shieldTV-FUN Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Feb 2017
Reputation: 0
Post: #11
Hello Krusty,

Good News. My Server WMC is working flawlessly. Below is what I did

1) In my router I had Port 9080 on in port forwarding (left over from when I was using remote potato) - removed this port forward setting
2) I uninstalled ServerWMC
3) I deleted all folders and files that had "severwmc" name
4) Rebooted PC
5) Set port setting to 9080 for front end and back end
6) WORKS GREAT!!!!!!!

Thank you so much for your patience and help

B.
find quote
shieldTV-FUN Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Feb 2017
Reputation: 0
Post: #12
Hello Krusty,

Good News. My Server WMC is working flawlessly. Below is what I did

1) In my router I had Port 9080 on in port forwarding (left over from when I was using remote potato) - removed this port forward setting
2) I uninstalled ServerWMC
3) I deleted all folders and files that had "severwmc" name
4) Rebooted PC
5) Reloaded Serverwmc
6) Set port setting to 9080 for front end and back end
7) WORKS GREAT!!!!!!!

Thank you so much for your patience and help

B.
find quote
krustyreturns Offline
Moderator
Posts: 3,027
Joined: Aug 2012
Reputation: 77
Location: Springfield Heights, CA
Post: #13
I was wondering what happened. Thanks for following up.

Windows Media Center PVR addon (pvr.wmc) and server backend (ServerWMC)
http://bit.ly/serverwmc
find quote