Disk Number

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
a2wistd2 Offline
Junior Member
Posts: 23
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Post: #1
I am trying to figure out what to put for the Disk Number media tag.
I want it to show up when there is a multiple disk album, but not show up when its just one disk. So it'll show: Album Name [Disk 2/2] with multiple disks and just Album Name with just single disk.
I have my files tagged with Album Name and disk numbers labeled.
find quote
jmarshall Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 26,221
Joined: Oct 2003
Reputation: 178
Post: #2
Show up where exactly?

XBMC will already combine multi-disk albums into one entry anyway. Thus, the only time you see one disk at a time is if you are playing a song and it shows the album name. In this case you don't know how many disks there are in the set - you know only which disk the current song is on.

Cheers,
Jonathan

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]
find quote
Jezz_X Offline
Team-XBMC Skinner
Posts: 5,289
Joined: Jun 2006
Reputation: 57
Location: Earth
Post: #3
http://wiki.xbmc.org/?title=InfoLabels
MusicPlayer.DiscNumber
Disc Number of current song stored in ID tag info, also available are "MusicPlayer.offset(number).DiscNumber" offset is relative to the current playing item and "MusicPlayer.Position(number).DiscNumber" position is relative to the start of the playlist
find quote
a2wistd2 Offline
Junior Member
Posts: 23
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Post: #4
I am using Disk.Number but it only says '1' or '2', I don't get the "CD" part. That is what I'm looking for.
find quote
Jezz_X Offline
Team-XBMC Skinner
Posts: 5,289
Joined: Jun 2006
Reputation: 57
Location: Earth
Post: #5
<label>$LOCALIZE[blah] $INFO[blah]</label>
or
<label>CD $INFO[blah]</label>
find quote
vassie Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #6
Hello

Sorry to post in an old thread but I am looking to do the same

If I have an album that has two CD's then I populate the disc number field with 1/2, 2/2 etc, and albums with only one CD 1/1

When playing an album from my library, the main screen will show me the artist, album and disc number, I am trying to configure XBMC not to show the disc number if there is only one CD

Thank you
find quote
phil65 Online
Team-Kodi Member
Posts: 5,099
Joined: Mar 2009
Reputation: 73
Location: Cologne, Germany
Post: #7
in your case <visible>!Stringcompare(ListItem.DiscNumber,1/1)</visible>
find quote
vassie Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #8
(2013-04-02 17:25)phil65 Wrote:  in your case <visible>!Stringcompare(ListItem.DiscNumber,1/1)</visible>
Thank you, I'll give that a try
find quote
vassie Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #9
Only just got round to trying this, what file do I need to edit?
Thank you
find quote