TVDB are updating their site. Their site currently has a number of bugs that have broken the TVDB scraper and any add-on that relies on TVDB data. TVDB are working to rectify the problems.

  •   
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4(current)
  • 5
  • 6
  • 541
  •   
Linux ChromeBox Kodi E-Z Setup Script (LibreELEC/Linux+Kodi) [2017/02/21]
#46
(2014-05-12, 20:29)asleulv Wrote: I would like to try that. Possible through your script?

no need for a script, just download the 3.2.4 version from OE site (http://openelec.tv/get-openelec/download...tel-builds) then update OE manually: http://wiki.openelec.tv/index.php/Updati...g_OpenELEC

Note: I have not tested this, and it may not work and require you to reinstall OE 4.0 from the USB originally created by my script so don't overwrite it
Reply
#47
Hi Matt,

I finally got it up and running.....for some reason I could not do a stanalone set up of openELEC so I gave up and have a dual boot set up.
Either way, your script helped and I have it working connected to my Mybook live HD and can watch movies I have stored on there.
I have a question on all the Giberish (looks like firmware info and other stuff) that shows up on the Chrome boot screen, before it moves on to start openELEC, is there a way to hide those commands and make the boot process a little cleaner?
I am a total noob at this so I appreciate the entire community for their help and information....it has made buying this product so much of a win for me....and we can all enjoy it in my house.
I just have to now get regular Hulu to show up on XMBC.
Tongue
Reply
#48
(2014-05-13, 21:05)JamesCruze Wrote: I just have to now get regular Hulu to show up on XMBC.
Tongue

I think you are going to need a third party app like playon or plex running on a server for that to work. Unless of course the Chromium addon will support Hulu, I haven't tried that yet.
Reply
#49
(2014-05-12, 16:36)Matt Devo Wrote: several people have reported this, seems more like an OE issue than something specific to the ChromeBox

I think the freezing issue is gone now, after I changed the rendering method from hardware to software.
Reply
#50
(2014-05-14, 09:15)asleulv Wrote: I think the freezing issue is gone now, after I changed the rendering method from hardware to software.

update to OE 4.0.1 and see if you still have freezing issues with hardware video decoding
Reply
#51
I'm glad I'm not the only one with this problem. I just updated to 4.0.1
So far....so good. I'd rather not do software render. I heard that burns up the system resources faster. Test test test.
Reply
#52
How's 4.0.1 working for everyone? I want to get a Chromebox, but I don't want freezing issues.
Reply
#53
Had 1 freeze today. 4.0 and 4.0.1. Not sure what causes it. I played a bunch of videos ok. I paused it. Went back, and couldn't unpause. It's usually just when navigating menus. Even if I accidentally go to a menu when a movie is playing, if I push more than a few buttons, it's toast. At least it resets in about 5 seconds when I power it off. My Ouya kinda did this only 100 times worse and with every video, and it took like 3 minutes to power back up.

---------------------

Just had another. Nothing plugged in. I only was navigating. I clicked a menu. The info still scrolled, but my remote nor keyboard would respond. Upsetting.
-----------------This part might have froze because I was checking a file sorted while there was no drive attached for it to check out. I'll forgive this one.
However, I just reset with nothing. I am simply just checking through the menus (nothing attached) and the whole thing is frozen again. Completely frozen. I haven't done anything. I thought I had all this worked out.......
Reply
#54
Hey tried the script and it works great. Question though I'm having issues getting audio to play. Any ideas with what is up?

If it helps I get sound through the headphone jack
Reply
#55
Hi Matt,

I picked up a ChromeBox today and followed your instructions and I now have a just awesome little media box! The only thing that seemed weird was when I was creating the bootable USB drive for ChromeOS, it looked like it was copying and after a while the box just rebooted, I wasn't sure if it worked so I did it again with the same result. Everything else installed quickly and easily (I'm a linux noob!), my MCE remote worked immediately, and I have been playing with it for hours without a single freeze. I have tried to boot from my USB key without success, I'm pretty sure my backup of ChromeOS wasn't successful. So given that I am not dual booting is there any reason that I need ChromeOS?

Thanks for all your hard work!
Reply
#56
(2014-05-16, 00:20)McButton Wrote: Had 1 freeze today. 4.0 and 4.0.1. Not sure what causes it. I played a bunch of videos ok. I paused it. Went back, and couldn't unpause. It's usually just when navigating menus. Even if I accidentally go to a menu when a movie is playing, if I push more than a few buttons, it's toast. At least it resets in about 5 seconds when I power it off. My Ouya kinda did this only 100 times worse and with every video, and it took like 3 minutes to power back up.

---------------------

Just had another. Nothing plugged in. I only was navigating. I clicked a menu. The info still scrolled, but my remote nor keyboard would respond. Upsetting.
-----------------This part might have froze because I was checking a file sorted while there was no drive attached for it to check out. I'll forgive this one.
However, I just reset with nothing. I am simply just checking through the menus (nothing attached) and the whole thing is frozen again. Completely frozen. I haven't done anything. I thought I had all this worked out.......

This has not been my experience at all. Seems like something else is going on with your setup.
Reply
#57
(2014-05-16, 04:20)loki131 Wrote: Hi Matt,

I picked up a ChromeBox today and followed your instructions and I now have a just awesome little media box! The only thing that seemed weird was when I was creating the bootable USB drive for ChromeOS, it looked like it was copying and after a while the box just rebooted, I wasn't sure if it worked so I did it again with the same result. Everything else installed quickly and easily (I'm a linux noob!), my MCE remote worked immediately, and I have been playing with it for hours without a single freeze. I have tried to boot from my USB key without success, I'm pretty sure my backup of ChromeOS wasn't successful. So given that I am not dual booting is there any reason that I need ChromeOS?

Thanks for all your hard work!

If you didn't get your ChromeOS boot USB/SD, you can easilly create one that will match your Chromebox model here: https://support.google.com/chromebook/an...0595?hl=en

So you just relax and enjoy your new media box Smile
Reply
#58
(2014-05-16, 10:14)asleulv Wrote: If you didn't get your ChromeOS boot USB/SD, you can easilly create one that will match your Chromebox model here: https://support.google.com/chromebook/an...0595?hl=en

So you just relax and enjoy your new media box Smile

no, this is not the same. that link is for the creation of recovery media, which will wipe/reload the internal HDD. The script function makes a bootable copy of ChromeOS on USB which doesn't touch the internal HDD - completely different!
Reply
#59
So I tried to run the script on my chromebox, but I get stuck on booting from "hard disk..." I tried to install openelec again (tried the dual boot and normal installation) and I still get stuck here. Any ideas?
Reply
#60
(2014-05-16, 19:51)ridflea Wrote: So I tried to run the script on my chromebox, but I get stuck on booting from "hard disk..." I tried to install openelec again (tried the dual boot and normal installation) and I still get stuck here. Any ideas?

Nevermind, I got it working. I couldnt use the script though. I had to manually download openelec and install it on a usb flashdrive.
Reply
  •   
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4(current)
  • 5
  • 6
  • 541
  •   
 
Thread Rating:
  • 37 Vote(s) - 4.57 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
ChromeBox Kodi E-Z Setup Script (LibreELEC/Linux+Kodi) [2017/02/21]4.5737