Problem extracting extrathumbs during scrape
#1
I'm having issues with the latest EMM and extrathumbs. Fails on 1080p/x264/mkv movies. No error just seems to stall.
ffmpeg.exe is loaded but shows no cpu activity. Extrathumbs folder is created sometimes with a 0 byte thumb1.jpg.

I was able to fix a similair/same issue in older versions by swapping out ffmpeg.exe for one from a much older version of EMM.
None of the several ffmpeg versions I tried with 1.3.0.13 solved this.

Anyone else? Any ideas?

EMM 1.3.0.13
Windows 7 x64
Media info (pastebin)
Reply
#2
Same problem here.

Also on win 7, x64 and emm .13

EDIT: also tried the 64bit version here http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/, same
Reply
#3
You mean the Frame Extractor?
Manual or automatic extraction?

Tested without errors: mkv/MPEG4, 1920x1072, H264
Reply
#4
I am also having this issue. It occurs during autoscrape. When using The Frame Extractor in manual mode it works (not The Auto generate part but manual selecting The Frame ans saving it)
Reply
#5
I have the same exact issues. Ember 1.13. Windows x64.

Any type of automatic frame extraction fails, whether it is invoked through double-clicking a movie and using the automatic option of Frame Extractor or through the main "Scrape Media" button. Manual extraction works fine, but is unfeasible with a large scraping queue.

For troubleshooting purposes, I used different versions of ffmpeg each time (one from earlier this year and one from early 2012) with the same result.

I have it set to automatically generate 4 thumbnails. Interestingly enough, after ffmpeg is called for the first thumbnail, manually killing the process will leave a 0 kb thumbnail in the extrafanart folder and then the next instance of ffmpeg is opened to take the next screenshot/thumbnail. If each process is killed after it hangs, I am left with 4 appropriately-named thumbnails that are all 0kb large (and obviously are not actual pictures).
Reply
#6
I try to fix that.
Reply
#7
Here are the results of some testing I did...

Method: Add files to watch folder, restart emm, update library, mark a single movie, use "Scape Media->Marked Movies->Automatic->All Items".
Set to extract 32 thumbs during scrapers, "No Spoilers" unchecked, "Use if no fanart" unchecked, "Use Native Res" selected.
Sample files were renamed to match full movie filename.
Movies are on a network share but I did a local test and it failed as well.


Movie.Two.1080p.BluRay.x264-XBMC.mkv (media info)
Code:
thumb1.jpg      0KB
fanart.jpg      OK
poster.jpg      OK

No errors logged.
EMM locked up and and was killed in task manager after some time.



Movie.Three.1080p.BluRay.x264-XBMC.mkv (media info)
Code:
thumb1.jpg      NOT CREATED
fanart.jpg      OK
poster.jpg      OK

No errors logged.
EMM locked up, extrathumbs folder was created.



Movie.Three.1080p.BluRay.x264-XBMC.mkv (90MB sample) (media info)
Code:
thumb1.jpg      0KB
fanart.jpg      OK
poster.jpg      OK

Title: Error
Message: Parameter is not valid.
StackTrace:    at System.Drawing.Image.get_Height()
   at EmberAPI.ImageUtils.ResizePB(PictureBox& pbResize, PictureBox& pbCache, Int32 maxHeight, Int32 maxWidth)
Date/Time: 7/16/2013 8:32:00 PM
===========================================================================================

Title: Error
Message: Parameter is not valid.
StackTrace:    at System.Drawing.Image.get_Height()
   at EmberAPI.ImageUtils.ResizePB(PictureBox& pbResize, PictureBox& pbCache, Int32 maxHeight, Int32 maxWidth)
Date/Time: 7/16/2013 8:32:08 PM
===========================================================================================

Title: Error
Message: Parameter is not valid.
StackTrace:    at System.Drawing.Image.get_Height()
   at EmberAPI.ImageUtils.ResizePB(PictureBox& pbResize, PictureBox& pbCache, Int32 maxHeight, Int32 maxWidth)
Date/Time: 7/16/2013 8:32:10 PM
===========================================================================================

... more of the same error ...
EMM locked up and and was killed in task manager after some time.



Movie.One.1080p.BluRay.x264-XBMC.mkv (media info)
Code:
thumb1.jpg      OK
thumb2.jpg      OK
  ...           OK
thumb32.jpg     OK
fanart.jpg      OK
poster.jpg      OK

Title: Error
Message: Parameter is not valid.
StackTrace:    at System.Drawing.Image.get_Height()
   at EmberAPI.ImageUtils.ResizePB(PictureBox& pbResize, PictureBox& pbCache, Int32 maxHeight, Int32 maxWidth)
Date/Time: 7/16/2013 12:36:11 AM
===========================================================================================

Title: Error
Message: Parameter is not valid.
StackTrace:    at System.Drawing.Image.get_Height()
   at EmberAPI.ImageUtils.ResizePB(PictureBox& pbResize, PictureBox& pbCache, Int32 maxHeight, Int32 maxWidth)
Date/Time: 7/16/2013 12:36:17 AM
===========================================================================================

Title: Error: \\SERVER\HD Movies\[Testing]\Movie One\fanart.jpg
Message: Object reference not set to an instance of an object.
StackTrace:    at EmberAPI.Images.FromFile(String sPath)
Date/Time: 7/16/2013 12:36:48 AM
===========================================================================================
No lockup and despite errors everything appears OK.



Movie.One.1080p.BluRay.x264-XBMC.mkv (60MB sample) (media info)
Code:
thumb1.jpg      OK
thumb2.jpg      OK
  ...           OK
thumb29.jpg     OK
thumb30.jpg     0KB
thumb31.jpg     0KB
thumb32.jpg     0KB
fanart.jpg      OK
poster.jpg      OK

Title: Error: \\SERVER\HD Movies\[Testing]\Movie One\extrathumbs\thumb30.jpg
Message: Parameter is not valid.
StackTrace:    at System.Drawing.Bitmap..ctor(Stream stream)
   at EmberAPI.Images.FromFile(String sPath)
Date/Time: 7/17/2013 6:29:38 AM
===========================================================================================

Title: Error: \\SERVER\HD Movies\[Testing]\Movie One\extrathumbs\thumb31.jpg
Message: Parameter is not valid.
StackTrace:    at System.Drawing.Bitmap..ctor(Stream stream)
   at EmberAPI.Images.FromFile(String sPath)
Date/Time: 7/17/2013 6:29:39 AM
===========================================================================================

Title: Error: \\SERVER\HD Movies\[Testing]\Movie One\extrathumbs\thumb32.jpg
Message: Parameter is not valid.
StackTrace:    at System.Drawing.Bitmap..ctor(Stream stream)
   at EmberAPI.Images.FromFile(String sPath)
Date/Time: 7/17/2013 6:29:40 AM
===========================================================================================
No lockup but failed 3 thumbs.



This ffmpeg.exe version is from a much older EMM build.
Code:
FFmpeg version SVN-r19569, Copyright (c) 2000-2009 Fabrice Bellard, et al.
  configuration: --enable-memalign-hack --prefix=/mingw --cross-prefix=i686-mingw32- --cc=ccache-i686-mingw32-gcc --target-os=mingw32 --arch=i686 --cpu=i686 --e
nable-avisynth --enable-gpl --enable-zlib --enable-bzlib --enable-libgsm --enable-libfaad --enable-pthreads --enable-libvorbis --enable-libtheora --enable-libsp
eex --enable-libmp3lame --enable-libopenjpeg --enable-libxvid --enable-libschroedinger --enable-libx264
  libavutil     50. 3. 0 / 50. 3. 0
  libavcodec    52.32. 0 / 52.32. 0
  libavformat   52.37. 0 / 52.37. 0
  libavdevice   52. 2. 0 / 52. 2. 0
  libswscale     0. 7. 1 /  0. 7. 1
  built on Aug  3 2009 04:02:25, gcc: 4.2.4
In the past using it has fixed my scraping issues with newer emm builds.

Using it with 1.3.0.13 gives the following vs. the default version.
Code:
Movie Name                   Default ffmpeg      Old ffmpeg      
--------------------------------------------------------------------------

Movie Two                         FAIL              PASS

Movie Three                       FAIL              FAIL

Movie Three (90MB sample)         FAIL              PASS

Movie One                         PASS              FAIL

Movie One (60MB sample)           PARTIAL           PASS
Not sure if this is helpful or just confusing and unnecessary.
Reply
#8
I'm sorry, I know this is a really old thread, but has this problem been fixed? I'm using v1.3.0.20 and still have this issue.
Image
Image
Image
Reply
#9
Anyone? I'd really like to get this fixed.
Image
Image
Image
Reply
#10
I will check that.
Reply
#11
Thanks Smile It's been an issue for the long while. I'm surprised that there has been more ppl asking for a fix. I have to manually create thumbs using MPC whenever adding MKV videos.
Image
Image
Image
Reply
#12
I've seen this issue probably for a couple years. Generally, I notice this problem only for MKV files that have chapters embedded in them. Most of my older MKVs do not have this issue. I only stumbled upon the manual method recently, and that seems to work okay.
Reply



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Problem extracting extrathumbs during scrape0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.