• 1(current)
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
  •   
Solved XBMC crashing on startup caused by github repos
#1
My XBMC started crashing this evening out of the blue. It was sitting idle and then I saw it shutdown and restart.
Once it crashed the first time XBMC would only open for a few seconds and then crash again. The last lines of the crash log show XBMC checking an addon repo for updates.

I deleted the listed repo from my addons and that fixed it. (You must have debugging enabled for the crash log to show repo updates)

Other users have unplugged from the network so that they could get into XBMC.

I opened a ticket: http://trac.xbmc.org/ticket/15033

http://trac.xbmc.org/ticket/15032
Reply
#2
Mine did same thing today on TWO Gotham builds running in Linux
XBMC begins to start, then crashes immediately when the home screen comes up after the intro splash.
I checked my other system and it did exact same thing! The second machine was running fine earlier today.
Clearly something related when both systems both suffered instant crashes at the same time!

So possibly the same repo causing issue on both, if same as yours?
Which repo did you delete?
How did you do this if program not running - just delete the repository directory from add-ons or Huh

I followed your lead and started systematically deleting repos one by one (those I haven't really used to my knowledge!) - when I got to the almost last one (of those I don't use) by Vinnydude, the system would then re-start without crashing!

So my approach was not quite scientific as only the described issue appeared to be the same (the crashing within a few seconds when starting), but did not see anything related to the repos updating in my crash-log
- however the result was that it did indeed resolve the issue.
Reply
#3
Debug Log
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
#4
(2014-03-20, 09:06)fritsch Wrote: Debug Log

I posted the link to my crash log in the first post I made in the Gotham Beta thread (before I found this thread)

http://pastebin.com/HyLBFcWg

It was not my intention to double post the issue, but it seems to have been resolved by deleting the repo ......
Perhaps you can see something related in there.
Reply
#5
Same here, xbmc crashes, restarts then crashes again in a loop. xbmc 13 beta 2, ubuntu x64 14.04

Debug log: http://paste.ubuntu.com/7123951/
Crash log: http://paste.ubuntu.com/7123955/
Reply
#6
Can you remove: script.tv.show.next.aired and retry?
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
#7
Quote:#0 0xb5f6fae2 in gnutls_x509_crt_import () from /usr/lib/i386-linux-gnu/libgnutls.so.26

Mmh.
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
#8
@teeedubb: Please install gdb to see if that is the same crash.
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
#9
http://paste.ubuntu.com/7124015/

removed script.tv.show.next.aired and still crashes, although xbmc gets further than before
Reply
#10
Yours has another issue: Program terminated with signal SIGSEGV, Segmentation fault.
#0 0x00007f6b5d0fce10 in ?? () from /usr/lib/nvidia-331-updates/libGL.so.1

Can you downgrade to a more stable nvidia driver?

Edit: The script still seems to be there.
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
#11
That log file may have been before I deleted it, it should be gone now. Still happens with 304 drivers

crashlog http://paste.ubuntu.com/7124064/

debug log, isnt from same instance as crashlog though : http://paste.ubuntu.com/7124070/

EDIT same thing with my laptop running kubuntu 14.04 x64 + alpha12, so its probably something with ubuntu

debug log http://paste.ubuntu.com/7124096/
crash log http://paste.ubuntu.com/7124099/
Reply
#12
(2014-03-20, 09:33)fritsch Wrote:
Quote:#0 0xb5f6fae2 in gnutls_x509_crt_import () from /usr/lib/i386-linux-gnu/libgnutls.so.26

Mmh.

Not sure what you mean - is that 'Meet me halfway?' acronym? - if so, I don't understand the context

Anyway - here is another debug file from now that the system will successfully restart (no longer crashes) having deleted those repos.

http://xbmclogs.com/show.php?id=153413
Reply
#13
Quote:So: 00:56:17 T:2779581248 NOTICE: XBMCHUB Maintenance: reading log...

So it was an addon that broke it?

We don't support those addons at all - though they should not crash xbmc.
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
#14
There was no add-on loaded from it - the repository was added but there were no add-ons actually in that repo.
It has been there for a while - only decided to crash - on two separate hardware systems - today at the same time
Yes, I recognize they are not supported, but as you say, why cause the crash, especially when no add-on was actually installed from it?
I can't be certain the first system was exactly related to that one repo - I deleted a bunch at same time.
With the other system it was more systematic, deleting one at a time then attempting restart. Each time it still crashed until that one specifically (although earlier after deleting a different one, initially thought it had resolved as stayed alive longer - however it crashed again, maybe after 10 seconds or so. When restated again (without further deletion) however, it crashed immediately once more. And so on till the one that appeared to resolve it.

I hoped between those two logs there might be some clue as why it was actually crashing.
I suppose another test could be to put in back & see if reoccurs .......
Reply
#15
I'm having the same type of problem. When i installed bunkford repo xbmc crashes and crashes deleted and every thing is fine. Here is my crashlog.

http://pastebin.com/3dkanKuM

Also with Blazerepo

http://pastebin.com/rDBcPhS2
Reply
  • 1(current)
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
XBMC crashing on startup caused by github repos1
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.