Thread Closed
v17 LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)
(2016-06-15, 12:50)Milhouse Wrote:
(2016-06-14, 14:39)PuGZopf Wrote:
(2016-06-13, 22:06)Milhouse Wrote: @PuGZopf: Post the link in this thread, there's no reason to start a private discussion.


Hello Milhouse,

it was a big step for me to creat a cloud, dropbox, account..so, here is the Link for you:

https://www.dropbox.com/sh/xgu5x0ggqlvsv...5bafa?dl=0

It looks like Kodi is hanging waiting for the splash video to end:
Code:
20:07:17  11.587668 T:1962598400  NOTICE: Found resolution 1920 x 1080 for display 0 with 1920 x 1080 @ 23.976025 Hz
20:07:17  11.587741 T:1962598400  NOTICE: Found resolution 1920 x 1080 for display 0 with 1920 x 1080 @ 25.000000 Hz
20:07:17  11.587812 T:1962598400  NOTICE: Found resolution 1920 x 1080 for display 0 with 1920 x 1080 @ 30.000000 Hz
20:07:17  11.587891 T:1962598400  NOTICE: Found resolution 1920 x 1080 for display 0 with 1920 x 1080 @ 29.970032 Hz
20:07:17  11.587959 T:1962598400  NOTICE: Found ([email protected]) at 51, setting to RES_DESKTOP at 16
20:07:17  11.588060 T:1962598400  NOTICE: Checking resolution 16
This can happen if the splash video is corrupted for some reason (no idea how this happens).

Since you don't have ssh you'll need to disable splash video support by creating the file "splash.disable" - make sure it does not have the ".txt" file extension - in the "Configfiles" samba folder, then reboot LibreELEC.

Once Kodi starts you can enable SSH in the LibreELEC Settings addon, login over ssh to your Pi (username: root, password: libreelec), then execute the following commands to delete the corrupted splash video, remove the "splash.disable" file, and finally re-download the video:
Code:
rm -f /storage/.cache/splash.h264
rm -f /storage/.config/splash.disable
systemctl start kodi-splash

Reboot LibreELEC once you see the "success" notification appear in Kodi (may take 1-2 minutes).

Hello Milhouse,

after realy busy days, I´ve just do, what you wrote...
Now I try to explain, what happened.

I creat the splash.disabled as you told. After unplug the PowerCable, wait a while and re-plug it, the Libreelec splash scren ( the Multicolor screen ) appears shortly, where I can read the version. Then a for me new screen "Kodi" in Blue came shortly up. After this, I saw the Cinemachairs with the menu left side and I was happpy. for about 2-3 secounds. then all went dark and my TV said, No connection. In this status I can´t reach the PI over the nertwork, like it wa possible before....


NOw, very interesting... If I try to connect from the first Libre multi-color Splash screen with the network and get the list of folders, the PI didn´t cut the TV connection and the cinemachairs stays....


Now I see, that the resolution fits not 100% to the TV. It seems that the sesolution is 102% to the size of the TV.

EDIT:
It´s me again...

I do via SSH the comannds you wrote. Then the message came up: Splash Video DL successfull.
I go to the Menu back and reboot via menu button. The Librehangs up and it looks, like it has do a shutdown, and no rerstart
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 19 Vote(s) - 4.63 Average


Messages In This Thread
RE: LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0) - by PuGZopf - 2016-06-19, 20:38
RPi2: no DV-codec? - by bubi - 2016-07-10, 10:30
DV-video not working - by bubi - 2016-07-15, 19:48


Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)4.6319