•   
  • 1
  • 175
  • 176
  • 177(current)
  • 178
  • 179
  • 218
  •   
  Thread Closed
v17 LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)
New LibreELEC.tv Krypton build #1022: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.8.2 #1 Sat Oct 22 21:05:19 BST 2016 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Oct 20 2016 15:03:30
Copyright (c) 2012 Broadcom
version b1f1c64dd836f2324e1105db36f8c356a11b2d54 (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20161022210415-#1022-g69bca63 [Build #1022]

# Kodi version
Kodi (17.0-BETA4 Git:cf08208). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (69bca63e, changelog) and tip of XBMC master (cf082085, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Minors. Clean build.
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • imx6: build all additional drivers (PR:865, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • smart playlists: fix drill down from artists lists that have role based rules (PR:10700, 1 commit, 1 file changed)
    • [xbmc][Fix] Guard against double free by setting our deleted values to nullptr (PR:10745, 1 commit, 1 file changed)
  3. peripheral.joystick:
    • [readme] Move repo to xbmc org (87a23de8)
  4. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] PR:859: linux: add support for VIA82XX audio in Generic builds
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Latest tvheadend build fails.
http://milhouse.libreelec.tv/builds/addo...003ff3.zip

Regards,
(2016-10-23, 08:25)ezar Wrote: Latest tvheadend build fails.

No log, no problem. I don't run tvheadend42, if it doesn't work you need to give me details. Did the previous #1021 version work?
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
http://sprunge.us/fHGi
http://sprunge.us/EION
http://sprunge.us/QNHh

thx for your support.
(2016-10-22, 12:15)popcornmix Wrote:
(2016-10-22, 10:47)DaveBlake Wrote: I know partial logs are a frustration, but this really does have the essentails in it. Hope it reveals something useful?

Yes, it is something unexpected so probably is useful. I'd need a fuller log with "Video" enabled in the component specific debugging to understand more.
At least that message is something to search for in future logs.

Do you feel this issue happens with certain files and not with others?
If so, then getting a sample file to me would be useful. If I can reproduce the issue, then fixing it becomes a lot more likely.
In pursuit of video stutter (on LE 7.90.007) - pictures freezes then catches up with the sound that continues.

As before Adjust display refresh rate to match is enabled
Did not have PLL adjust enabled as you thought, but tried setting it to max. This was horrible, so set it back to off.
Enabled sync playback to display.

Played several videos and did not get any noticeable stutter. The log is huge as have video debug enabled, but does not contain any interesting
Code:
ERROR: CMMALVideo::GetPicture - called but m_output_ready is empty
messages. But does have a lots of CDVDPlayerAudio::SyncStream calls. Not sure if that is because the setting change avoided the issue, was playing different files, or the logging level change.

So more testing needed to confirm, which I will do later, but it would seem that enabling sync playback to display solved the stutter.

The question I am left with is how is a user meant to know what video settings to use? Previous Kodi versions simply ran out the box for me, and without your suggestions there is no way I would know to change any of these settings or what they do.
Is this about the freezing or stuttering? I'm confused now. Because if it is still about the "freezing while audio continues" I can chime in. I have traced it back to #0919 and with those older builds it is a bit different. The picture AND audio freezes.

popcornmix doesn't notice it probably because it is very random. You can't just start a video and then watch for 10 minutes. It can go for 2 hours and suddenly happen or you can watch for 30 and it will happen 3 times. So tracking it down is very difficult.

The ONE thing that would make it easier is if someone could tell me how to disable the On Screen Overlay while logging. I can only watch so much stuff for hours without getting annoyed about the overlay. This really needs to go in order to make logging a lot more pleasant. There should be at least the option to disable it.
(2016-10-23, 09:38)thekk Wrote: http://sprunge.us/fHGi
http://sprunge.us/EION
http://sprunge.us/QNHh

thx for your support.
I need you to run the commands once you've booted LibreELEC - I see no evidence of you booting LibreELEC in the above logs.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-10-23, 08:25)ezar Wrote: Latest tvheadend build fails.
http://milhouse.libreelec.tv/builds/addo...003ff3.zip
Same issue here.
Debug log : http://sprunge.us/caFQ
#1021 version works ok.
(2016-10-23, 10:15)dias0 Wrote: Same issue here.
Debug log : http://sprunge.us/caFQ
#1021 version works ok.

Do you have a log for tvheadend42? If the add-on isn't working, it might be crashing or failing for some reason that is being logged to it's own tvheadend log - the Kodi log only shows that tvheadend isn't responding.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-10-23, 10:11)Milhouse Wrote: I need you to run the commands once you've booted LibreELEC - I see no evidence of you booting LibreELEC in the above logs.

Ofc i run LibreELEC. The fault is nevertheless on my side because i forget that berryboot uses its own kernel and config.txt and just use the squashfs of a dist to run them.
Adding the dtoverlay=lirc-rpi to this, i get the message 003951.986: Failed to load overlay 'lirc-rpi'.
This is because lirc isnt supported by berryboot because of needed extra configuration and dont work out of the box.
Sorry for wasting your time, i try noobs for dualboot.
(2016-10-23, 10:07)meccs Wrote: Is this about the freezing or stuttering? I'm confused now. Because if it is still about the "freezing while audio continues" I can chime in. I have traced it back to #0919 and with those older builds it is a bit different. The picture AND audio freezes.

popcornmix doesn't notice it probably because it is very random. You can't just start a video and then watch for 10 minutes. It can go for 2 hours and suddenly happen or you can watch for 30 and it will happen 3 times. So tracking it down is very difficult.

The ONE thing that would make it easier is if someone could tell me how to disable the On Screen Overlay while logging. I can only watch so much stuff for hours without getting annoyed about the overlay. This really needs to go in order to make logging a lot more pleasant. There should be at least the option to disable it.
My issue is sound continues but picture freezes for a moment then leaps to catchup. So not both. But it does not happen at repeatable places on a video like you describe. Enabling both sync playback to display and Adjust display refresh rate to match seems to have solved it.

To avoid the on screen overlay set loging from advancedsettings.xml rather than the GUI. See here Log_file/Advanced (wiki)

For video do something like this
Code:
<loglevel>1</loglevel>
  <debug>
      <extralogging>true</extralogging>
      <setextraloglevel>32768</setextraloglevel>
      <showloginfo>false</showloginfo>
  </debug>
(2016-10-23, 10:26)Milhouse Wrote: Do you have a log for tvheadend42? If the add-on isn't working, it might be crashing or failing for some reason that is being logged to it's own tvheadend log - the Kodi log only shows that tvheadend isn't responding.

How to take tvheadend log? web interface not working with tvheadend #1022
Quick comment that I installed milhouse tvheadend42 v4.1.2299 version of tvheadend backend corresponding with build #1022 (that I installed last night) and tvheadend backend was not running correctly after update to v4.1.2299. (tvheadend frontend to backend lost messages in Kodi)

Restarting Pi did not resolve issue of lost tvheadend backend to tvheadened frontend

I switched back to the previous milhouse release tvheadend42 v4.1.2298 (by re-installng from zip) everything running fine again in kodi #1022
rPi3B+, SanDisk Ultra 8Gb SD, Milhouse kernel_5.x LE ​Testbuild (Kodi 19 Matrix) -> Onkyo TX-SR608 AV Receiver -> Philips 42" LCD TV
KVIM2 Pro, SanDisk Ultra 8Gb SD, kernel_5.x LE Testbuild (Kodi 19 Matrix) -> LG 27UD69-W 4K Monitor -> AudioEngine A2+ Speakers
(2016-10-23, 10:44)dias0 Wrote:
(2016-10-23, 10:26)Milhouse Wrote: Do you have a log for tvheadend42? If the add-on isn't working, it might be crashing or failing for some reason that is being logged to it's own tvheadend log - the Kodi log only shows that tvheadend isn't responding.

How to take tvheadend log? web interface not working with #1022
https://tvheadend.org/issues/4034

Presumably it will be fixed eventually.

Also, it looks like tvheadend just writes to the system log - you can use journalctl to view this log.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-10-23, 10:59)Milhouse Wrote: Presumably it will be fixed eventually.

Thanks for your support and help.
  •   
  • 1
  • 175
  • 176
  • 177(current)
  • 178
  • 179
  • 218
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 19 Vote(s) - 4.63 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)4.6319