Thread Closed
v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0)
(2016-11-24, 09:16)Diodato Wrote:
(2016-11-24, 01:53)Milhouse Wrote:
(2016-11-23, 22:27)Diodato Wrote: Recent builds have this problem:
HW VAAPI decoding of PAL MPEG2 using software deinterlacing (Deinterlace/Bob) gives black screen during FF.
Doesn't happen on NTSC material.

Can you identify the first build with this issue?

This morning before heading for work did some tests. And I was too hasty to say "recent". I tried all the way up to build #1013 and I still get a black screen when FastForwarding, but not Rewinding. This evening I'll try with the 7.0.2 Jarvis or continue going backwards with the Krypton builds.
I use the Chromebox (CN60) so it's an Intel Celeron 2955U. No dual boot, HDMI output. My Kodi GUI is set to [email protected] with VAAPI HW decoding for all compressions alongside Yadif deinterlacing. The playback PAL files are just simple European Satellite MPEG2 captures (no recompression whatsoever) so just pure Transport streams. Happens as well with Program streams (VOB files) from DVD rips. Like I wrote before using one of the hardware VAAPI deinterlace methods doesn't cause the black screen when FF-ing, only one of the software ones. And only PAL 50i files. I'll also post a log file from the most recent build just in case.
I'm curios if anybody can reproduce what I'm experiencing. I believe I have narrowed down the conditions of when its happening.

I'm giving up. Tested up to build #0815 and the problem is always present. Guess I was always using different deinterlacing and was convinced I was using Yadif. Also I stand corrected the problem is present in NTSC files as well.

So HW VAAPI MPEG2 decoding with software deinterlacing (Interlaced/Bob) during FF gives black screen. At least in my case.

Tested the 7.0.2 Jarvis with the same files and the problem is not present. Guess it's Krypton.
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 11 Vote(s) - 3.91 Average


Messages In This Thread
3D HOU/HSBS issue - by .bismarck - 2016-06-20, 20:03
[Build #0903] breaks VAAPI - by MichaelAnders - 2016-09-04, 15:37
Update Failed - by n2vwz - 2016-09-27, 19:34
RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0) - by Diodato - 2016-11-25, 09:45


Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0)3.9111