Thread Closed
v18 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0)
I have old motherboard with PCI slot and external PCI Nvidia card Geforce GT610. I tried to install your build but I couldn't because I received the message during loading of LE - failed to start xorg server. See systtemctl status xorg.service for details. Dependency failed for fluxbox window manager.


Quote:[email protected]:~/kodi/log$ cat Xorg.0.log
_XSERVTransTransNoListen: unable to find transport: tcp
Failed to disable listen for tcp transport_XSERVTransTransNoListen: unable to find transport: tcp
Failed to disable listen for tcp transport[1787070.120]
X.Org X Server 1.19.0
Release Date: 2016-11-15
[1787070.121] X Protocol Version 11, Revision 0
[1787070.124] Build Operating System: Linux 4.4.0-57-generic x86_64 LibreELEC.tv
[1787070.124] Current Operating System: Linux OpenELEC 4.9.0 #1 SMP Tue Jan 3 21:03:36 GMT 2017 x86_64
[1787070.124] Kernel command line: root=/dev/ram0 rdinit=/init usbcore.autosuspend=-1 BOOT_IMAGE=/KERNEL boot=LABEL=System disk=LABEL=Storage quiet
[1787070.125] Build Date: 03 January 2017 05:42:41PM
[1787070.125]
[1787070.125] Current version of pixman: 0.34.0
[1787070.125] Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
[1787070.125] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[1787070.125] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Jan 4 17:26:27 2017
[1787070.125] (++) Using config file: "/etc/X11/xorg-nvidia.conf"
[1787070.125] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[1787070.125] (==) No Layout section. Using the first Screen section.
[1787070.125] (**) |-->Screen "screen" (0)
[1787070.125] (**) | |-->Monitor "<default monitor>"
[1787070.126] (**) | |-->Device "nvidia"
[1787070.126] (==) No monitor specified for screen "screen".
Using a default monitor configuration.
[1787070.126] (==) Automatically adding devices
[1787070.126] (==) Automatically enabling devices
[1787070.126] (==) Automatically adding GPU devices
[1787070.126] (==) Max clients allowed: 256, resource mask: 0x1fffff
[1787070.126] (==) FontPath set to:
/usr/share/fonts/misc,
built-ins
[1787070.126] (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[1787070.126] (**) Extension "Composite" is disabled
[1787070.126] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[1787070.126] (II) Loader magic: 0x5c6840
[1787070.126] (II) Module ABI versions:
[1787070.126] X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[1787070.126] X.Org Video Driver: 23.0
[1787070.126] X.Org XInput driver : 24.1
[1787070.126] X.Org Server Extension : 10.0
[1787070.131] (--) PCI:*(0:2:0:0) 10de:104a:19da:5228 rev 161, Mem @ 0xfa000000/16777216, 0xf0000000/134217728, 0xee000000/33554432, I/O @ 0x0000e800/128, BIOS @ 0xHuhHuh??/131072
[1787070.131] (II) LoadModule: "glx"
[1787070.132] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[1787070.159] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[1787070.159] compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[1787070.159] Module class: X.Org Server Extension
[1787070.159] (II) NVIDIA GLX Module 375.26 Thu Dec 8 17:59:51 PST 2016
[1787070.159] (II) LoadModule: "nvidia"
[1787070.159] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[1787070.164] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[1787070.164] compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[1787070.164] Module class: X.Org Video Driver
[1787070.164] (II) NVIDIA dlloader X Driver 375.26 Thu Dec 8 17:37:15 PST 2016
[1787070.164] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[1787070.164] (++) using VT number 1

[1787070.164] (II) Loading sub module "fb"
[1787070.164] (II) LoadModule: "fb"
[1787070.164] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
[1787070.165] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[1787070.165] compiled for 1.19.0, module version = 1.0.0
[1787070.165] ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[1787070.165] (II) Loading sub module "wfb"
[1787070.165] (II) LoadModule: "wfb"
[1787070.165] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so
[1787070.166] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
[1787070.166] compiled for 1.19.0, module version = 1.0.0
[1787070.166] ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[1787070.166] (II) Loading sub module "ramdac"
[1787070.166] (II) LoadModule: "ramdac"
[1787070.166] (II) Module "ramdac" already built-in
[1787070.171] (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[1787070.171] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[1787070.171] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[1787070.172] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[1787070.172] (**) NVIDIA(0): Option "NoFlip" "false"
[1787070.172] (**) NVIDIA(0): Option "NoLogo" "true"
[1787070.172] (**) NVIDIA(0): Option "HWcursor" "false"
[1787070.172] (**) NVIDIA(0): Option "ColorRange" "Full"
[1787070.172] (**) NVIDIA(0): Option "ModeValidation" "NoVesaModes, NoXServerModes"
[1787070.172] (**) NVIDIA(0): Option "ConnectToAcpid" "0"
[1787070.172] (**) NVIDIA(0): Option "ModeDebug" "false"
[1787070.172] (**) NVIDIA(0): Enabling 2D acceleration
[1787075.089] (EE) NVIDIA(GPU-0): The NVIDIA kernel module does not appear to be receiving
[1787075.089] (EE) NVIDIA(GPU-0): interrupts generated by the NVIDIA GPU at PCI:2:0:0.
[1787075.089] (EE) NVIDIA(GPU-0): Please see Chapter 8: Common Problems in the README for
[1787075.089] (EE) NVIDIA(GPU-0): additional information.
[1787075.089] (EE) NVIDIA(GPU-0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device!
[1787075.089] (EE) NVIDIA(0): Failing initialization of X screen 0
[1787075.089] (II) UnloadModule: "nvidia"
[1787075.089] (II) UnloadSubModule: "wfb"
[1787075.089] (II) UnloadSubModule: "fb"
[1787075.089] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
[1787075.089] (EE)
Fatal server error:
[1787075.090] (EE) no screens found(EE)
[1787075.091] (EE)
Please consult the The X.Org Foundation support
at http://wiki.x.org
for help.
[1787075.092] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[1787075.092] (EE)
[1787075.353] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.

Quote:cat /proc/interrupts
CPU0
0: 42 XT-PIC timer
1: 2 XT-PIC i8042
2: 0 XT-PIC cascade
3: 7684 XT-PIC uhci_hcd:usb2, uhci_hcd:usb3, snd_hda_intel:card0, eth0
5: 2 XT-PIC ehci_hcd:usb1
8: 0 XT-PIC rtc0
9: 0 XT-PIC acpi
10: 76 XT-PIC sata_via[0000:00:0f.0], uhci_hcd:usb4, uhci_hcd:usb5
12: 4 XT-PIC i8042
14: 6169 XT-PIC pata_via
15: 0 XT-PIC pata_via
16: 0 PCI-MSI 1048576-edge nvidia
NMI: 16 Non-maskable interrupts
LOC: 90357 Local timer interrupts
SPU: 0 Spurious interrupts
PMI: 16 Performance monitoring interrupts
IWI: 0 IRQ work interrupts
RTR: 0 APIC ICR read retries
RES: 0 Rescheduling interrupts
CAL: 0 Function call interrupts
TLB: 0 TLB shootdowns
ERR: 105
MIS: 0
PIN: 0 Posted-interrupt notification event
PIW: 0 Posted-interrupt wakeup event

no any interrupts for nvidia card


here is dmesg

http://paste.ubuntu.com/23740078/

Quote: 201.967680] nvidia 0000:02:00.0: PCI: Disallowing DAC for device
[ 202.458377] nvidia 0000:02:00.0: PCI: Disallowing DAC for device
[ 207.201474] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x12:0x45:1819)
[ 207.201635] NVRM: rm_init_adapter failed for device bearing minor number 0
[ 232.653473] kodi.bin[856]: segfault at 20 ip 0000000000000020 sp 00007ffd41fa7f58 error 14 in kodi.bin[400000+1632000]


my configuration is

amibios - 08.00.09 build date 09.30.05
cpu amd sempron 2800+ 1600 MHz
in bios I have choice Primary Graphics Adapter - PCI
motheboard based on chipset VIA VT8237

In http://us.download.nvidia.com/XFree86/Li...blems.html I read about some advice

- to use "NVreg_EnableMSI=0" option for nvidia module. I created nvidia.conf file in /storage/.config/modprobe.d and added the line options nvidia NVreg_EnableMSI=0. But it didn't help. I still have the same issue with X starting. How be sure that this option is really active ?

Next solution from Nvidia is to use several boot kernel options for grub or LILO as

pci=noacpi don't use ACPI for PCI IRQ routing
pci=biosirq use PCI BIOS calls to retrieve the IRQ routing table
noapic don't use I/O APICs present in the system
acpi=off disable ACPI

But how can I write them in your build ? Is it possible to do it ?
Nvidia Shield
kodi 18.1 RC1
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 24 Vote(s) - 4.5 Average


Messages In This Thread
RE: LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 18.0) - by Goga777 - 2017-01-04, 17:58