Buffering issues
#1
Good morning
Someone else been having buffering issues when streaming HDR content over the network with the new Kodi Leia ?
Using Nvidia Shield

This never happened to me before when I was using Kodi Krypton 17.6
Reply
#2
If you use SMB - use something else and retry.
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
#3
Hello fritsch

Thanks for your reply what else I can use if I streaming using my network from my Mac mini to my Nvidia Shield.
Reply
#4
I was getting crazy buffering problems on my Shield. With some searching I found that I needed to specify cache settings in the advancedsettings.xml. Here's what's in my advancedsettings and I currently get no buffering problems at all: The cache section was what I added, the rest was in the default file on the Shield.

<advancedsettings>
 <musiclibrary>
  <backgroundupdate>true</backgroundupdate>
 </musiclibrary>
 <videolibrary>
  <cleanonupdate>false</cleanonupdate>
 </videolibrary>
 <video>
  <ignorepercentatend>10</ignorepercentatend>
  <playcountminimumpercent>90</playcountminimumpercent>
  <ignoresecondsatstart>60</ignoresecondsatstart>
 </video>
 <cache>
  <memorysize>104857600</memorysize>
  <buffermode>1</buffermode>
  <readfactor>10</readfactor>
 </cache>
</advancedsettings>
Reply
#5
Anyone could read from the debug log why is playback of 1080p videos shuddering? Any help highly appreciated.
Reply
#6
(2019-02-17, 17:58)el_salvadore Wrote: Anyone could read from the debug log why is playback of 1080p videos shuddering? Any help highly appreciated.

Quote:16:54:11.167 T:140447425456320 NOTICE: Host CPU: Intel® Atom™ CPU 330 @ 1.60GHz, 4 cores available
(...)
16:54:48.712 T:140445699012352 INFO: ffmpeg[7FBC0FFFF700]: Stream #0:0: Video: hevc (Main), yuv420p(tv, bt709), 1920x804 [SAR 1:1 DAR 160:67], 23.98 fps, 23.98 tbr, 1k tbn, 23.98 tbc (default)

I don't think your Atom has enough power to software decode HEVC @ 1080p.
Reply
#7
@runningnaked thank you sir, I was afraid of that, just wasn't sure whether some other setting has impact on it.
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Buffering issues00