Mythtv 30 Backend on Leia 18,5 Choppy Video Playback.
#1
My setup is running on Lubuntu 18.04
Kodi seems to work fine for streaming.  I can connect to Mythtv backend without issues.  The problem is playback of OTA recorded TV, it is choppy and lags.  I have combined Mythtv backend and Kodi into a single pc (so it connects to itself).  The storage is also local.  If I connect to Mythtv backend from another Kodi machine such as my Raspi 3, the playback works as expected.  The problem seems to be isolated to just my combo pc. 

I want to know if my setup can be fixed/optimized or should I look at getting something newer?
I'll be the first to admit the computer I have is rather old even for use with Linux. It has 1GB of RAM
Here is what I know,  I am sure there may be further questions so ask away!

[email protected]:~$ free -h
              total        used        free      shared  buff/cache   available
Mem:           904M        382M         68M         84M        452M        308M
Swap:          2.0G         76M        1.9G

[email protected]:/var/log$ lspci -k | grep -EA3 'VGA|3D|Display'
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82Q35 Express Integrated Graphics Controller (rev 02)
        Subsystem: Hewlett-Packard Company 82Q35 Express Integrated Graphics Controller
        Kernel driver in use: i915
        Kernel modules: i915
00:02.1 Display controller: Intel Corporation 82Q35 Express Integrated Graphics Controller (rev 02)
        Subsystem: Hewlett-Packard Company 82Q35 Express Integrated Graphics Controller
00:03.0 Communication controller: Intel Corporation 82Q35 Express MEI Controller (rev 02)
        Subsystem: Hewlett-Packard Company 82Q35 Express MEI Controller

[email protected]:/var/log$ sudo lshw -C display
[sudo] password for jeremy:
  *-display:0
       description: VGA compatible controller
       product: 82Q35 Express Integrated Graphics Controller
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 2
       bus info: [email protected]:00:02.0
       version: 02
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: msi pm vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=i915 latency=0
       resources: irq:16 memory:f0100000-f017ffff ioport:1230(size=8) memory:e0000000-efffffff memory:f0000000-f00fffff memory:c0000-dffff
  *-display:1 UNCLAIMED
       description: Display controller
       product: 82Q35 Express Integrated Graphics Controller
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 2.1
       bus info: [email protected]:00:02.1
       version: 02
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm bus_master cap_list
       configuration: latency=0
       resources: memory:f0180000-f01fffff

I have tried upgrading graphics drivers as listed in this post.  https://askubuntu.com/questions/1065852/...ics-driver  That actually made the problem worse as I got some odd pixelation on screen.  When that happened, I removed the updated drivers.  Thanks in advance for your advice!
Reply
#2
Build Info: Git 20191117-37f516ee63

Hardware
CPU Intel Core 2 Duo E6550 2.3 GHz
GPU: Mesa DRI Intell Q35 x86/MMX/SSE2
Resolution: [email protected]60Hz
OpenGL version: 1.4 Mesa 19.0.8
Reply
#3
I will add that I have this problem as well. Works fine on my remote machines but on the host / main it chops up with out of sync audio. I thought I had isolated it down to a filesystem issue with mergerfs but the problem persists. It has gone away since I moved my "server" stuff to another machine and now pxe boot all of my kodi boxes. So remote works. Same host, chops up. This has been an issue for me for awhile, tried 28, 29, and 30 does it as well.
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Mythtv 30 Backend on Leia 18,5 Choppy Video Playback.00