Windows - Kodi testbuild with AudioDSP support

  Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
AchimTuran Offline
Team-Kodi Member
Posts: 541
Joined: Jan 2014
Reputation: 13
Location: Germany
Post: #1
Hi community I have recompiled Kodi with AudioDSP support and added our AudioDSP Add-ons.
This version can be used for Windows.

Before you use Kodi with AudioDSP support please backup your userdata.
As usuall this is a develop version and can include several bugs. To prevent your speakers please use a low volume first and if all works you can use a higher volume.


There is ABSOLUTELY NO WARRANTY for your speakers. You use this development version at your own risk.


Quote:
If you came here for support, do this one thing.
POST A DEBUG LOG

Bug season is open. Help document the bugs, quirks and missing/confusing features of AudioDSP for Kodi. Please post debug logs to http://xbmclogs.com or pastebin.com, be detailed in your bug report


AudioDSP for Kodi 2015-05-09download

CHANGELOG
  • Added adsp.biquad.filters addon

Edit:
I removed the link to the testbuild, because it is very outdated and AudioDSP is already merged into Jarvis. Consequently the link is obsolete.

Latest news about AudioDSP and my libraries are available on Twitter.

Developers can follow me on Github.
(This post was last modified: 2016-01-13 21:21 by AchimTuran.)
find quote
Jumbo Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Jan 2015
Reputation: 0
Post: #2
Mac version

prettttty plzzzzz
find quote
AchimTuran Offline
Team-Kodi Member
Posts: 541
Joined: Jan 2014
Reputation: 13
Location: Germany
Post: #3
Sorry I have no Mac with XCode.

Latest news about AudioDSP and my libraries are available on Twitter.

Developers can follow me on Github.
find quote
thadcastle Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Apr 2015
Reputation: 0
Post: #4
chrome antivirsus when crazy with this.
find quote
AchimTuran Offline
Team-Kodi Member
Posts: 541
Joined: Jan 2014
Reputation: 13
Location: Germany
Post: #5
(2015-05-14 05:42)thadcastle Wrote:  chrome antivirsus when crazy with this.

I scanned the file with Microsoft Security Essentials and it reported NO viruses. There is no virus inside, it's a fresh build from Kodi with AudioDSP support.
Sorry I don't use chrome, maybe chrome has some issues.

Latest news about AudioDSP and my libraries are available on Twitter.

Developers can follow me on Github.
find quote
qzem Offline
Senior Member
Posts: 178
Joined: Jan 2014
Reputation: 1
Post: #6
Does AudioDSP need a lot of CPU power, or should it run ok on newer Intel Celeron?
find quote
AchimTuran Offline
Team-Kodi Member
Posts: 541
Joined: Jan 2014
Reputation: 13
Location: Germany
Post: #7
(2015-05-14 09:18)qzem Wrote:  Does AudioDSP need a lot of CPU power, or should it run ok on newer Intel Celeron?

It depends on the used add-ons. You can't say AudioDSP is CPU hungry or consumes less CPU cycles.
Why are you asking this?
e.g. adsp.biquad.filters and his EQ mode consumes less cpu cycles, but adsp.freesurround needs more cpu power.

Latest news about AudioDSP and my libraries are available on Twitter.

Developers can follow me on Github.
find quote
wsnipex Offline
Team-Kodi
Posts: 6,347
Joined: Jun 2011
Reputation: 163
Post: #8
a celeron shouldn't have any problems running it.
find quote
qzem Offline
Senior Member
Posts: 178
Joined: Jan 2014
Reputation: 1
Post: #9
(2015-05-14 15:18)wisler Wrote:  
(2015-05-14 09:18)qzem Wrote:  Does AudioDSP need a lot of CPU power, or should it run ok on newer Intel Celeron?

It depends on the used add-ons. You can't say AudioDSP is CPU hungry or consumes less CPU cycles.
Why are you asking this?
e.g. adsp.biquad.filters and his EQ mode consumes less cpu cycles, but adsp.freesurround needs more cpu power.

Thanks for your answer. I was just curious, if using this plugin would affect on my htpc performance.
find quote
Gadg17 Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Aug 2013
Reputation: 0
Post: #10
Hi

Very keen to explore this much-needed (IMO) feature. Should I be seeing a DSP dialog/control panel in this build? I've enabled Audio DSP Processing in System>Settings and enabled all the bundled DSP addons, but calling up Audio DSP Manager does nothing. I may not have installed correctly.

Debug log: http://xbmclogs.com/pczm2iqob

Thanks for any pointers.
find quote
AchimTuran Offline
Team-Kodi Member
Posts: 541
Joined: Jan 2014
Reputation: 13
Location: Germany
Post: #11
(2015-05-17 18:42)Gadg17 Wrote:  Hi

Very keen to explore this much-needed (IMO) feature. Should I be seeing a DSP dialog/control panel in this build? I've enabled Audio DSP Processing in System>Settings and enabled all the bundled DSP addons, but calling up Audio DSP Manager does nothing. I may not have installed correctly.

Debug log: http://xbmclogs.com/pczm2iqob

Thanks for any pointers.

Is it correct that you're using the skin: "skin.aeon.nox" with my build?
If yes please switch to the skin confluence. Other skins are currently not supported.
Here is the error in your log file.

Latest news about AudioDSP and my libraries are available on Twitter.

Developers can follow me on Github.
find quote
AchimTuran Offline
Team-Kodi Member
Posts: 541
Joined: Jan 2014
Reputation: 13
Location: Germany
Post: #12
(2015-05-15 10:52)qzem Wrote:  
(2015-05-14 15:18)wisler Wrote:  
(2015-05-14 09:18)qzem Wrote:  Does AudioDSP need a lot of CPU power, or should it run ok on newer Intel Celeron?

It depends on the used add-ons. You can't say AudioDSP is CPU hungry or consumes less CPU cycles.
Why are you asking this?
e.g. adsp.biquad.filters and his EQ mode consumes less cpu cycles, but adsp.freesurround needs more cpu power.

Thanks for your answer. I was just curious, if using this plugin would affect on my htpc performance.
If you don't wanna use AudioDSP addon system, just disable it and it won't do any further processing Wink

Latest news about AudioDSP and my libraries are available on Twitter.

Developers can follow me on Github.
find quote
Gadg17 Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Aug 2013
Reputation: 0
Post: #13
(2015-05-17 21:30)wisler Wrote:  Is it correct that you're using the skin: "skin.aeon.nox" with my build?
If yes please switch to the skin confluence. Other skins are currently not supported.
Here is the error in your log file.

That fixed it. Thank you - this is wonderful.
Can't wait till I can get it up and running on the Kodibuntu machine feeding my hifi speakers.
find quote
YLDragon Offline
Junior Member
Posts: 6
Joined: Jan 2011
Reputation: 0
Post: #14
LINUX (x64) BUILD Confused?

https://github.com/kodi-adsp/adsp.freesurround.git
https://github.com/kodi-adsp/adsp.basic.git
https://github.com/kodi-adsp/adsp.biquad.filters.git

build errors

ConfusedConfusedConfusedConfusedConfusedConfusedConfused?
find quote
Ned Scott Offline
Banned
Posts: 31,462
Joined: Jan 2011
Location: Arizona, USA
Post: #15
I tested out the EQ (Biquad Filters) on a Windows tablet just now that is running a little wimpy ATOM processor, and it worked great! Very awesome. I'll try to test out the other stuff tomorrow.
find quote
Post Reply