Release - skin helper service

  Thread Rating:
  • 14 Vote(s) - 4.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
marcelveldt Offline
Skilled Skinner
Posts: 8,176
Joined: Jul 2014
Reputation: 333
Location: The Netherlands
Post: #1
Hi all,

As discussed on the forums before I decided to transform the helper service that I once created for my Titan skin into a standalone helper service from which all skinners can benefit.

What is does is exactly as the name states: It helps you with some stuff in your skin that isn't available in the normal Kodi infolabels etc.


I hope you like it. It's going to save you lot's of time with skinning ;-)



Please read the readme on Github:
https://github.com/marcelveldt/script.sk...er.service


If you want to have an example of how to implement all stuff in your skin, you can look at the Titan skin. I have adjusted it to work completely with this new helper service. All cool features should be implemented.


Thanks!



PS: If you like my work and you feel that you would like to help out a little bit then you can buy me a beer :-)
(This post was last modified: 2016-04-15 21:53 by marcelveldt.)
find quote
tomer953 Offline
Skilled Skinner
Posts: 847
Joined: Mar 2010
Reputation: 15
Post: #2
You just took me all the free time....
Great man! Ill test it in the next days

Phenomenal™ Skin • ForumWebsiteGitHub
find quote
Hitcher Offline
Team-Kodi Member
Posts: 13,517
Joined: Aug 2007
Reputation: 211
Location: Eastleigh, UK
Post: #3
Just finished reading the readme Big Grin

Amazing work.

EDIT: Anyway this could extended to separate hours and minutes?

Code:
Window(Home).Property(Duration)    The duration of the current listitem in hours, for example 1:20

So the skinner can display them how he wants?

eg
Code:
1 hour 23 minutes
1h23m
(This post was last modified: 2015-08-17 23:28 by Hitcher.)
find quote
ronie Offline
Team-Kodi Member
Posts: 13,179
Joined: Jan 2009
Reputation: 392
Post: #4
a friendly request: you should really prefix all the window properties you set with the name of the addon.
stuff like Window(Home).Property(cdArt) is way too generic and will clash with any addon that happens to provide the same property.

something like Window(Home).Property(SkinHelper.cdArt) would be much better :-)

Do not PM or e-mail Team-Kodi members directly asking for support.
Always read the Forum rules, Kodi online-manual, FAQ and Search the forum before posting.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
marcelveldt Offline
Skilled Skinner
Posts: 8,176
Joined: Jul 2014
Reputation: 333
Location: The Netherlands
Post: #5
@hitcher: Great idea. Will add that tomorrow.

@ronie, I'll prefix the properties, thanks.
find quote
Hitcher Offline
Team-Kodi Member
Posts: 13,517
Joined: Aug 2007
Reputation: 211
Location: Eastleigh, UK
Post: #6
Excellent, thanks.
find quote
Gade Offline
Skilled Skinner
Posts: 1,931
Joined: Jan 2013
Reputation: 68
Location: Copenhagen, Denmark
Post: #7
Extremely cool. Lots of useful stuff.

Thanks a lot for sharing this.
find quote
jurialmunkey Offline
Skilled Skinner
Posts: 2,644
Joined: Feb 2013
Reputation: 231
Post: #8
Fantastic! Big Grin
find quote
tomer953 Offline
Skilled Skinner
Posts: 847
Joined: Mar 2010
Reputation: 15
Post: #9
I tested a few things already,
some works fine, and some of them I didn't success to work with,
for example the smartshortcut option.
I Added to my overrieds.xml:
Code:
<groupings>
        <shortcut label="Smart Shortcuts" type="32010">||BROWSE||script.skin.helper.service/?action=smartshortcuts</shortcut>
</groupings>
<widget label="Smart Shortcuts" type="32010">||BROWSE||script.skin.helper.service/?action=smartshortcuts</widget>
Now I choose "Choose shortcut" or "choose widget" and I see "Smart shortcut" - but they both empty.
also in the choose shortcut button, the smart shortcut is the only item now (all the rest dissapeared)
what i'm doing wrong ?
http://i.imgur.com/o6R7mRg.png
http://i.imgur.com/1n1QD52.png
(after I click enter in both images- they show an empty list)

this one:
Code:
<widget label="Widgets" type="32010">||BROWSE||script.skin.helper.service/?action=widgets&amp;path=skinplaylists,librarydataprovider,scriptwidgets,extendedinfo,smarts​hortcuts,pvr,smartishwidgets</widget>
Is working fine.

Sorry If I miss something obvious, I am checking it very quickly for now...

Other Stuff:
currently I use script.skin.info.service by Phil for some thing I will glad to see in your script instead.
1. http://i.imgur.com/HdwMLaN.jpg - cdart for moviesets [Set.Movie.%d.Art(discart)]
2. AudioLanguage of movie, which return: ENG \ ITA \ RUS or something simillar according to the audio tracks
3. Artist.Albums.Count - to count the numbers of albums for artist
and more things from that addon will be great, I want to use few scripts as possible.

4. As I requested before, to create "smart background browser" that I can use from skinshortcuts, for exmaple, being able to add menu "youtube" add assign to it the Fanart from the addon as a background.
5. as I write this, I get scripts error from the script, and also from extendedinfo which says invalid ID and more stuff, ill post debug log later: http://pastebin.com/7NAWsT71
maybe unicode errors, or the fact i'm using mysql server... ill check it out later.


many thanks

Phenomenal™ Skin • ForumWebsiteGitHub
find quote
ZombieRobot Offline
Fan
Posts: 735
Joined: May 2010
Reputation: 4
Location: Mount Maunganui , New Zealand
Post: #10
Wow this is fantastic just got through the readme now time to give it a test drive great stuff
find quote
marcelveldt Offline
Skilled Skinner
Posts: 8,176
Joined: Jul 2014
Reputation: 333
Location: The Netherlands
Post: #11
@tomer953: Don't copy the exact example. You should add the shortcut and widget entries to the corresponding sections in your overrides.xml You should already have a groupings section in there. BTW: Did you install the Git version of skinshortcuts ?


I will fix some issues tonight, including the new window properties as requested by Ronie.
find quote
tomer953 Offline
Skilled Skinner
Posts: 847
Joined: Mar 2010
Reputation: 15
Post: #12
I did use the git version.
I don't have groups in my overrides (actually I don't know how to use them, need to read and try) - this is my overrides.xml file: http://pastebin.com/jCiDr2iU
and the skin is working without any groups: http://i.imgur.com/1uw6S4J.jpg
I already built the widgets as you can see (in the image above, it is in the left side, slide from there to the middle), All Im missing is to fill content to widget from favourites, can you guide me how to achive that? (I used to use "JustSelect" option to choose the path for the favourite,save it on string, and then assign it to "custom1" widget "custom2" and etc...)

about the script errors, here full debug log, just starts kodi and wait a few seoncds, then they start to appear.. (you script and extendedinfo script):
http://xbmclogs.com/plvcibqdw
[edit: solved in the next post]

Phenomenal™ Skin • ForumWebsiteGitHub
(This post was last modified: 2015-08-18 17:06 by tomer953.)
find quote
tomer953 Offline
Skilled Skinner
Posts: 847
Joined: Mar 2010
Reputation: 15
Post: #13
Ok small fixes I found:
script.skin.helper.service-master\resources\lib\PluginContent.py", line 413
replace
Code:
genre
with
Code:
genre.encode('utf-8')

and in line 727 replace:
Code:
path = fav["path"]
with:
Code:
path = fav["path"]
if isinstance(path, unicode):
    path = path.encode("utf-8")

Also I removed cache from extendedinfo and update to latest git, and now I don't get "login failed" every 10 minutes (~) like before...
right now it seems that I don't have any popups error (after the fix above of course)

Also you should take a look here: http://pastebin.com/xBJvmGFe
and fix those too...

thanks again, hope its fine to send you all this fixes\issues.

Phenomenal™ Skin • ForumWebsiteGitHub
find quote
im85288 Offline
Skilled Skinner
Posts: 1,439
Joined: Aug 2011
Reputation: 39
Location: United Kingdom
Post: #14
Have to say Marcel is a python genius, I have had the pleasure of using some of the features from the old titan helper script and now will be using this one to enhance the experience. @marcelveldt - please do not forget my studiolabel request or I can submit a pull request if you prefer. Cheers
find quote
Mr. V Offline
Fan
Posts: 360
Joined: Jan 2014
Reputation: 35
Post: #15
Wow. This looks fantastic. Smile

I will have to look at using this.
find quote
Post Reply